Wednesday, October 17, 2007

Derkenar

Bir arkadaşım jet pilotu olan başka bir arkadaşımın işini tarif ederken “hani küçükken herkes olmak ister ama olamaz, işte o işi yapıyor” demişti. İşte Derkenar sitesinin yaratıcısı Necdet Şen’ de buna benzer bir şeyi başarmış.

Doğduk, büyüdük, okuduk, üniversitelere gittik, iş sahibi olduk bazı mevkiilere geldik ve sonra döndük baktık ve kendimize sorduk (sormadıysanız burada durun zaten): Neden bize her söyleneni yaptık, şu anda olduğumuz yer gerçekten olmak istediğimiz yer mi yoksa birileri bizi buraya mı ittirdi? Ya da sadece önümüze çıkan seçeneklerin daha iyi olanını seçtiğimiz için mi buradayız. Olduğumuz yerin ne kadarlık bölümü bizim gerçekten olmayı istediğimiz şeydi? Hayli bir bölümünü bitirdiğimiz bu hayattan beklentimiz ne idi, şimdi neredeyiz? Acaba daha farklı yollar izlenerek hayatımız daha anlamlı bir halde olabilir miydi? Daha kahramanca, daha özgün bir yol seçebilir miydik? Acaba çok mu korkak davrandık, çok mu sıradan davrandık? Niye hala böyle sorular soruyoruz, içimizi kemiren şey ne? Acaba artık her şey için çok mu geç?

İnsan dertlerine ortak ararmış. İşte buna benzer sorular içinizi tırmalıyorsa, cevaplardan çok sorularla ilgileniyorsanız bu yollarda hayli pabuç eskitmiş, hatta papuçsuz kalmış ama kendini akıntıya bırakmamayı başarmış Necdet Şen’ in benzersiz sitesi karşınızda.

Zaman ayırın, okumaya başlayın, kabul veya itiraz etmeniz gerekmiyor, bir bakın. Maalesef, siteyi biraz kurcalayınca anlayacağınız sebeplerden dolayı Derkenar medyada neredeyse hiç tanıtım bulamıyor. Necdet Şen'i takdir ettiğini sevdiğini düşündüğüm köşeyazarları sanatçılar bile bir gün olsun bir yerlerde bu siteyi tanıtma zahmetine katlanmıyorlar, web sitelerinde link bile vermiyorlar.


Zarar yok, eninde sonunda hem susamış suyu bulurmuş hem de su susamışı. Resimli Hayat Ansiklopedisi Derkenar' da iyi yolculuklar.


http://www.derkenar.com/